diumenge, 4 de febrer del 2018


No + Precarietat!! 
Convocatòria concentració, 10 de febrer


Benvolgudes companyes i companys,

Aquí teniu la informació de la Concentració NO+ PRECARIETAT pel proper 10 de febrer a les 12h davant de Foment de Treball (al creuament entre Via Laietana i Av. Catedral)

També adjuntem el comunicat que ha elaborat la Coordinadora d'Assemblees de treballadors-es en atur de Catalunya convocant a la concentració.

Si us plau, si ho considereu feu la màxima difusió






NO + PRECARIETAT
10 FEBRER MOBILITZACIÓ!
12 hores, concentració davant “Foment del Treball”

El 10 de febrer de 2012 va ser un dia de dol per a la classe treballadora. Aquest dia el govern de Mariano Rajoy aprovava el Reial decret llei de la contrareforma laboral. El 8 de març el Congrés de Diputats donava el vistiplau al "Decretazo", amb 197 vots a favor de PP, CiU (actual PEDeCAT), UPN, FAC, i el vot en contra de la resta de grups parlamentaris. La Coordinadora d'assemblees i col·lectius de treballadors/es en atur de Catalunya ens van sumar a la convocatòria de la Vaga General del 29 de març de 2012 exigint la retirada del "Decretazo" de reforma laboral, contra les retallades socials i per la redistribució del treball i la riquesa. Des de llavors els terribles efectes d'aquesta Contrareforma laboral han colpejat a la classe treballadora, va provocar la destrucció de més d'1 milió i mig de llocs de treball a l'abaratir l'acomiadament improcedent que va passar de 45 dies per any amb un límit de 42 mensualitats, a 33 dies amb un límit de 24 mensualitats, i un horitzó d'acomiadament únic amb només 20 dies. Va donar més facilitats a l'empresari per acomiadar el modificar les causes d'acomiadament per evitar el control judicial i eliminar l'autorització administrativa en els acomiadaments col·lectius. També va regalar mes poder a l'empresari en ampliar les possibilitats de mobilitat geogràfica, modificar unilateralment la jornada, horari, salaris, etc. Va alterar la negociació col·lectiva en donar preferència al conveni d'empresa respecte del conveni sectorial, acaba amb la ultraactivitat dels convenis col·lectius als dos anys de l'acabament de la seva vigència inicial. Va modificar el contracte a temps parcial per permetre hores extres animant el frau empresarial, va desvincular el contracte de formació i aprenentatge de la formació del treballador ... etc, etc. En definitiva, la contrareforma laboral de 2012 ha estès la precarietat laboral i intensificat la pobresa. En 2017, 382.500 treballadors/es de Catalunya (12%) estan en risc de pobresa. Malgrat l'increment global d'ocupació, 39.000 persones se sumaven a la precarietat laboral. El contracte a temps parcial que representa més d'un 14% del total, i que afecta sobretot a les dones, és una opció forçosa per al 56,6% que busca una feina a temps complet ... En aquestes condicions la suma de precarietat laboral, retallades socials, contrareforma de les pensions, etc., han precaritzat l'existència de les persones treballadores en tots els aspectes de la vida, accés a l'habitatge, dret a l'oci, a l'estabilitat i benestar social, etc. Cal posar fi a la PRECARIETAT, i amb tota forma d'esclavització, derogant les contrareformes laborals, avançant cap a la setmana laboral de 30 hores sense disminució del salari, recuperant els drets essencials, i superant el sistema econòmic causant de la desocupació, la pobresa i la precarietat . Per això la Coordinadora ens sumem a la campanya NO + PRECARIETAT.

Cridem al costat de CICLO, Marea de Marees, i organitzacions socials i de lluita de la classe treballadora, a concentrar-nos el proper dissabte 10 de febrer, a les 12 hores, davant de l'edifici de la patronal Foment del Treball nacional, a la cruïlla de Via Laietana amb Avinguda Catedral, per denunciar els màxims responsables de la precarietat.

Barcelona, febrer 2018

COORDINADORA ASSEMBLEES DE TREBALLADORS/ES EN ATUR DE CATALUNYA 

Email: coord.aturatscat@gmail.com

Blogg: http://assembleadeaturats-barcelona.blogspot.com.es/